Jak mrozić karpia? Przewodnik krok po kroku + ile można trzymać Mrożenie karpia to najskuteczniejszy sposób,…
Czy ser z pleśnią można jeszcze jeść? Naukowy poradnik
Ser żółty pleśnieje, co zrobić? Znajdujesz w lodówce kawałek sera żółtego z zielonymi lub niebieskimi plamkami?…
Co naprawdę kryje się za napisem „aromat” na etykiecie?
Aromat identyczny z naturalnym: co to naprawdę oznacza na etykiecie żywności? Aromat identyczny z naturalnym to…
Co naprawdę pijesz? Prawda o sokach, nektarach i napojach owocowych
Co naprawdę pijesz? Prawda o sokach, nektarach i napojach owocowych Stojąc przed półką sklepową pełną kolorowych…
Mrożenie wędlin: Jak długo i jak bezpiecznie zamrażać wędliny?
Czy można bezpiecznie zamrażać wędliny? Tak, wędliny można bezpiecznie mrozić i to skuteczny sposób na wydłużenie…
Jak połączenie diety i ćwiczeń wpływa na proces odchudzania?
Odchudzanie to temat, który interesuje wiele osób. Jednak skuteczna i trwała utrata wagi nie opiera się…
Grana Padano a Parmezan: różnice, właściwości i jak wybrać najlepszy
Grana padano a Parmezan: różnice, właściwości i jak wybrać najlepszy Grana Padano to włoski twardy ser…
Surowe mięso w lodówce: 7 błędów, które popełnia 90% Polaków
Surowe mięso w lodówce, jak przechowywać bezpiecznie i skutecznie? Właściwe przechowywanie surowego mięsa w lodówce to…
Czarny bez na grypę i odporność- czy naprawdę działa? Odpowiedź nauki
Czarny bez na grypę i odporność- czy naprawdę działa? Odpowiedź nauki Czarny bez (Sambucus nigra L.)…
Jarzębina- właściwości, zastosowanie i wartości odżywcze
Jarzębina- właściwości zdrowotne, zastosowanie i wartości odżywcze potwierdzone badaniami Jarzębina pospolita to rodzime drzewo, którego czerwone…