.

Co naprawdę kryje się za napisem „aromat” na etykiecie?

Aromat identyczny z naturalnym: co to naprawdę oznacza na etykiecie żywności? Aromat identyczny z naturalnym to…

Co naprawdę pijesz? Prawda o sokach, nektarach i napojach owocowych

Co naprawdę pijesz? Prawda o sokach, nektarach i napojach owocowych Stojąc przed półką sklepową pełną kolorowych…

Mrożenie wędlin: Jak długo i jak bezpiecznie zamrażać wędliny?

Czy można bezpiecznie zamrażać wędliny? Tak, wędliny można bezpiecznie mrozić i to skuteczny sposób na wydłużenie…

Jak połączenie diety i ćwiczeń wpływa na proces odchudzania?

Odchudzanie to temat, który interesuje wiele osób. Jednak skuteczna i trwała utrata wagi nie opiera się…

Grana Padano a Parmezan: różnice, właściwości i jak wybrać najlepszy

Grana padano a Parmezan: różnice, właściwości i jak wybrać najlepszy Grana Padano to włoski twardy ser…

Surowe mięso w lodówce: 7 błędów, które popełnia 90% Polaków

Surowe mięso w lodówce, jak przechowywać bezpiecznie i skutecznie? Właściwe przechowywanie surowego mięsa w lodówce to…

Czarny bez na grypę i odporność- czy naprawdę działa? Odpowiedź nauki

Czarny bez na grypę i odporność- czy naprawdę działa? Odpowiedź nauki Czarny bez (Sambucus nigra L.)…

Jarzębina- właściwości, zastosowanie i wartości odżywcze

Jarzębina- właściwości zdrowotne, zastosowanie i wartości odżywcze potwierdzone badaniami Jarzębina pospolita to rodzime drzewo, którego czerwone…

NAC (N-acetylocysteina) – co to jest i dlaczego zyskuje popularność w suplementacji?

W ostatnich latach coraz częściej można spotkać się z nazwą NAC, czyli N-acetylocysteina. Jeszcze niedawno znana…

Mozzarella: skład, wartości odżywcze i 5 korzyści zdrowotnych

Mozzarella- właściwości, skład i zastosowanie sera mozzarella Mozzarella to delikatny włoski ser o kremowej konsystencji i…