Aromat identyczny z naturalnym: co to naprawdę oznacza na etykiecie żywności? Aromat identyczny z naturalnym to…
Co naprawdę pijesz? Prawda o sokach, nektarach i napojach owocowych
Co naprawdę pijesz? Prawda o sokach, nektarach i napojach owocowych Stojąc przed półką sklepową pełną kolorowych…
Mrożenie wędlin: Jak długo i jak bezpiecznie zamrażać wędliny?
Czy można bezpiecznie zamrażać wędliny? Tak, wędliny można bezpiecznie mrozić i to skuteczny sposób na wydłużenie…
Jak połączenie diety i ćwiczeń wpływa na proces odchudzania?
Odchudzanie to temat, który interesuje wiele osób. Jednak skuteczna i trwała utrata wagi nie opiera się…
Grana Padano a Parmezan: różnice, właściwości i jak wybrać najlepszy
Grana padano a Parmezan: różnice, właściwości i jak wybrać najlepszy Grana Padano to włoski twardy ser…
Surowe mięso w lodówce: 7 błędów, które popełnia 90% Polaków
Surowe mięso w lodówce, jak przechowywać bezpiecznie i skutecznie? Właściwe przechowywanie surowego mięsa w lodówce to…
Czarny bez na grypę i odporność- czy naprawdę działa? Odpowiedź nauki
Czarny bez na grypę i odporność- czy naprawdę działa? Odpowiedź nauki Czarny bez (Sambucus nigra L.)…
Jarzębina- właściwości, zastosowanie i wartości odżywcze
Jarzębina- właściwości zdrowotne, zastosowanie i wartości odżywcze potwierdzone badaniami Jarzębina pospolita to rodzime drzewo, którego czerwone…
NAC (N-acetylocysteina) – co to jest i dlaczego zyskuje popularność w suplementacji?
W ostatnich latach coraz częściej można spotkać się z nazwą NAC, czyli N-acetylocysteina. Jeszcze niedawno znana…
Mozzarella: skład, wartości odżywcze i 5 korzyści zdrowotnych
Mozzarella- właściwości, skład i zastosowanie sera mozzarella Mozzarella to delikatny włoski ser o kremowej konsystencji i…