
Podobne artykuły

Pieczenie ostrej papryki, jak złagodzić?
Pieczenie ostrej papryki – kto z nas go nie nie odczuł? Związek, który jest odpowiedzialny za pieczenie i ostrość w jamie ustnej to kapsaicyna (organiczny związek…

Imazalil – dlaczego jest stosowany na cytrusach?
Imazalil to środek chemiczny stosowany do ochrony cytrusów przed chorobami i szkodnikami. Warto jednak wiedzieć, że jest bezpieczny i skuteczny w stosowaniu. Pomaga on znacznie zredukować…

Jak prawidłowo rozmrażać mięso?
Już prawie pora obiadowa, a mięso wciąż jest w zamrażarce. Bezpieczeństwo żywności często staje się mniej ważne w takich sytuacjach, częściowo dlatego, że ludzie nie traktują poważnie…

Czym zastąpić proszek do pieczenia? Praktyczne informacje
Proszek do pieczenia to jeden z najbardziej popularnych składników stosowanych w kuchni. Jest niezbędny przy pieczeniu ciast, chleba, muffinek i wielu innych przysmaków. Jednakże, czasami może…

Jak długo przechowywać ugotowany makaron w lodówce?
Ugotowany makaron to jedna z najpopularniejszych potraw na świecie. Zazwyczaj wytwarzany z pszenicy, ale istnieje wiele innych alternatyw, jak z groszku, soczewicy, fasoli i inne bezglutenowe….

Soda oczyszczona, zamiast antyperspirantu? 22 niecodzienne zastosowania
Soda oczyszczona to nie tylko dodatek do ciast. Neutralizuje nieprzyjemne zapachy, pomaga w czyszczeniu czy też ma właściwości zdrowotne, ale to nie wszystko. Sprawdź 22 sposoby,…