.

Czy środek Roundup (glifosat) jest niebezpieczny?

Roundup to jeden z najpopularniejszych środków chwastobójczych na świecie (jego główny składnik to glifosat). Jest używany…

Muszki owocówki- jak się ich pozbyć domowymi sposobami?

Muszki owocówki w Twojej kuchni są zawsze nieproszone. Pojawiają się wokół świeżych owoców i warzyw, a…

Smoczy owoc – wygląd, właściwości i sposób jedzenia

Smoczy owoc nazywany też pitaja to owoc tropikalny, który w ostatnich latach stał się coraz bardziej popularny.…

Wszystko, co musisz wiedzieć o nietolerancji laktozy

Nietolerancja laktozy to niezdolność organizmu do rozbicia naturalnego cukru zwanego laktozą. Laktoza jest powszechnie spotykana w…

15 produktów, które zawierają więcej potasu niż banan

Potas jest niezbędnym dla organizmu minerałem i elektrolitem. Pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi, transportuje składniki…

Olej z czarnuszki, to same korzyści dla zdrowia i urody

Nigella sativa to niewielki kwitnący krzew o fioletowych lub białych kwiatach, który rośnie w Europie Wschodniej,…

Jak obliczyć BMI i co oznacza wskaźnik masy ciała?

Wskaźnik masy ciała (BMI) to szacowana zawartość tkanki tłuszczowej na podstawie wzrostu i masy ciała. Nie mierzy…

Sorbitol – czy ten słodzik jest rzeczywiście zdrowy?

Sorbitol, znany jako E420, to rodzaj węglowodanu. Należy do kategorii alkoholi cukrowych zwanych poliolami. Ten rozpuszczalny…

Jak długo przechowywać ugotowany makaron w lodówce?

Ugotowany makaron to jedna z najpopularniejszych potraw na świecie. Zazwyczaj wytwarzany z pszenicy, ale istnieje wiele…

Ocet spirytusowy: niecodzienne zastosowania w domu

Ocet spirytusowy, nazywany po prostu octem od tysięcy lat jest podstawowym produktem w gospodarstwach domowych na…