Prawidłowe przechowywanie żywności jest istotna kwestią dla bezpieczeństwa naszego zdrowia. Poniżej przedstawiam 10 zasad, które każdy…
Kropki na spodzie puszki z piwem, co oznaczają?
Kropki na spodzie puszki z piwem, co oznaczają? Kropki na spodzie puszki z piwem to temat,…
Nasiona Chia, korzyści ale w ograniczonej dawce!
Nasiona Chia (Szałwia hiszpańska) w ostatnim czasie stały się bardzo popularne. Nazywane są superfoods (super jedzeniem)…
Naturalny antybiotyk, czyli miód, echinacea, acerola, czosnek, imbir
Naturalny antybiotyk, czy jest coś takiego? Czytając ulotki wielu leków, możemy się spotkać z surowcami, które…
Czy jaja są świeże? Jak to sprawdzić w domu?
Jak sprawdzić czy jaja są świeże, gdy nie posiadacie oryginalnego opakowania? Oczywiście wystarczy popatrzeć tylko na…
Kiełbasa z dziczyzny czy z dziczyzną? Parówki z cielęciny czy z cielęciną?
Kiełbasa z dziczyzny czy z dziczyzną, parówki z cielęciną czy z cielęciny, pasztet z zająca czy…
Czym są E dodatki?
„Ile to chemii jest w tej żywności!!!”, można często usłyszeć od osób, które widzą oznaczenia „E”…
Imazalil – dlaczego jest stosowany na cytrusach?
Imazalil to środek chemiczny stosowany do ochrony cytrusów przed chorobami i szkodnikami. Warto jednak wiedzieć, że…
Mięso z kurczaka czy z indyka?
Które jest zdrowsze mięso z kurczaka czy indyka? Zarówno kurczak, jak i indyk dostarczają wysokiej jakości…
Pasternak czy pietruszka- jak rozróżnić?
Jeżeli zdarzyło ci się kupić pietruszkę, ale smakiem odbiegała od tego, co znasz, to możliwe, że…