.

Typy mąki – co oznaczają liczby? Zastosowanie i różnice

Typy mąki – co oznaczają liczby na opakowaniach i do czego służą? Czy wiesz, że liczby…

Kiszenie czy kwaszenie?

Kwestia różnic między kiszeniem a kwaszeniem polega na tym, że według polskiej normy (PN-72/A-77700 Kapusta kwaszona,…

Alergie pokarmowe – jak zapobiegać i które są najpopularniejsze?

Czy macie w swoim otoczeniu osoby, które mają alergie na produkty spożywcze? Jeżeli tak to możecie…

Jak wybrać odpowiednie suplementy diety dla Twojego organizmu

W dzisiejszych czasach coraz więcej osób decyduje się na przyjmowanie suplementów w celu uzupełnienia swojej diety…

10 przykazań właściwego przechowywania mrożonek

Przechowywanie żywności jest bardzo istotne w życiu codziennym. Poniżej przedstawiam 10 zasad właściwego przechowywania mrożonek o…

Przechowywanie żywności chłodzonej -10 WAŻNYCH PRZYKAZAŃ

Prawidłowe przechowywanie żywności jest istotna kwestią dla bezpieczeństwa naszego zdrowia. Poniżej przedstawiam 10 zasad, które każdy…

Kropki na spodzie puszki z piwem, co oznaczają?

Kropki na spodzie puszki z piwem, co oznaczają? Kropki na spodzie puszki z piwem to temat,…

Nasiona Chia, korzyści ale w ograniczonej dawce!

Nasiona Chia (Szałwia hiszpańska) w ostatnim czasie stały się bardzo popularne. Nazywane są superfoods (super jedzeniem)…

Naturalny antybiotyk, czyli miód, echinacea, acerola, czosnek, imbir

Naturalny antybiotyk, czy jest coś takiego? Czytając ulotki wielu leków, możemy się spotkać z surowcami, które…

Czy jaja są świeże? Jak to sprawdzić w domu?

Jak sprawdzić czy jaja są świeże, gdy nie posiadacie oryginalnego opakowania? Oczywiście wystarczy popatrzeć tylko na…