Woda gazowana to orzeźwiający napój i dobra alternatywa dla słodkich napojów bezalkoholowych. Powstaje poprzez nasycenie wody…
Ocet jabłkowy na odchudzanie – czy faktycznie działa?
Ocet jabłkowy był używany jako środek wzmacniający zdrowie od tysięcy lat. Badania pokazują, że ma wiele…
Jak sposób gotowania wpływa na zawartość składników odżywczych w żywności?
Spożywanie pełnowartościowych produktów może poprawić nasze zdrowie i poziom energii. Zaskakujące jest to, że sposób, w…
Jak czytać etykiety produktów spożywczych: Kompletny przewodnik
Jak czytać etykiety produktów spożywczych: Kompletny przewodnik Czytanie etykiet produktów spożywczych może być wyzwaniem, ale jest…
Przechowywanie i postępowanie z mięsem i rybami
Wiele bakterii może się namnażać na produktach pochodzenia zwierzęcego, dlatego ważne jest bezpieczne obchodzenie się z…
Cytryny kontra limonki: czy jest między nimi różnica?
Cytryny i limonki to jedne z najpopularniejszych owoców cytrusowych na świecie. Choć mają ze sobą wiele…
Robisz to źle: Czyli jak ugotować makaron?
Polski konsument spożywa ok. 5,6 kg makaronów rocznie, z czego ok. 1 kg w restauracjach. Po…
Czy zielona herbata pomaga w odchudzaniu?
Zielona herbata jest jednym z najzdrowszych napojów na świecie. Jest bogata w przeciwutleniacze i związki roślinne,…
Łosoś dziki czy hodowlany, którego wybrać?
Łosoś jest ceniony przez wielu ze względu na korzyści zdrowotne. Ta tłusta ryba zawiera kwasy tłuszczowe…
Napoje light: zdrowe czy szkodliwe? Naukowcy ostrzegają
Napoje light: czy rzeczywiście są zdrowsze? Najnowsze odkrycia nauki Napoje light to gazowane lub niegazowane napoje,…