Kiełbasa z dziczyzny czy z dziczyzną, parówki z cielęciną czy z cielęciny, pasztet z zająca czy…
Które E-dodatki Są Naprawdę Szkodliwe? Lista + Badania Naukowe
E-dodatki do żywności – co to jest, czy są bezpieczne i jak je rozpoznać [Zaktualizowany Poradnik…
Imazalil – dlaczego jest stosowany na cytrusach?
Imazalil to środek chemiczny stosowany do ochrony cytrusów przed chorobami i szkodnikami. Warto jednak wiedzieć, że…
Mięso kurczaka czy indyka- które zdrowsze? Porównanie
Które jest zdrowsze mięso z kurczaka czy indyka? Zarówno mięso kurczaka, jak i indyka, dostarcza wysokiej…
Pasternak a pietruszka – jak odróżnić te warzywa?
Pasternak a pietruszka – jak je odróżnić i nie dać się nabrać w sklepie? Pasternak a…
Masło, miks czy margaryna? Porównanie składu i właściwości
Masło, miks czy margaryna? Co warto wybrać? Wybór tłuszczu do smarowania może być zaskakująco skomplikowany. Masło,…
Czy wszystkie matiasy to prawdziwe matiasy? Jak je rozpoznać i czym się różnią?
Czy wszystkie matiasy to prawdziwe matiasy? Jak je rozpoznać i czym się różnią? Nie wszystkie matiasy…
Kod kreskowy- jaki ważne informacje ukrywa?
Kod kreskowy (kod paskowy) to kwadratowy lub prostokątny obraz składający się z szeregu równoległych jasnych i…
Barwnik koszenila (E120) – kwas karminowy: wszystko o szkodliwości i zastosowaniu
Barwnik koszenila (E120) – kwas karminowy: wszystko o szkodliwości i zastosowaniu Koszenila – czerwony barwnik naturalny,…