.

Kiełbasa z dziczyzny czy z dziczyzną? Parówki z cielęciny czy z cielęciną?

Kiełbasa z dziczyzny czy z dziczyzną, parówki z cielęciną czy z cielęciny, pasztet z zająca czy…

Które E-dodatki Są Naprawdę Szkodliwe? Lista + Badania Naukowe

E-dodatki do żywności – co to jest, czy są bezpieczne i jak je rozpoznać [Zaktualizowany Poradnik…

Imazalil – dlaczego jest stosowany na cytrusach?

Imazalil to środek chemiczny stosowany do ochrony cytrusów przed chorobami i szkodnikami. Warto jednak wiedzieć, że…

Mięso kurczaka czy indyka- które zdrowsze? Porównanie

Które jest zdrowsze mięso z kurczaka czy indyka? Zarówno mięso kurczaka, jak i indyka, dostarcza wysokiej…

Pasternak a pietruszka – jak odróżnić te warzywa?

Pasternak a pietruszka – jak je odróżnić i nie dać się nabrać w sklepie? Pasternak a…

Masło, miks czy margaryna? Porównanie składu i właściwości

Masło, miks czy margaryna? Co warto wybrać? Wybór tłuszczu do smarowania może być zaskakująco skomplikowany. Masło,…

Czy wszystkie matiasy to prawdziwe matiasy? Jak je rozpoznać i czym się różnią?

Czy wszystkie matiasy to prawdziwe matiasy? Jak je rozpoznać i czym się różnią? Nie wszystkie matiasy…

Kod kreskowy- jaki ważne informacje ukrywa?

Kod kreskowy (kod paskowy) to kwadratowy lub prostokątny obraz składający się z szeregu równoległych jasnych i…

Barwnik koszenila (E120) – kwas karminowy: wszystko o szkodliwości i zastosowaniu

Barwnik koszenila (E120) – kwas karminowy: wszystko o szkodliwości i zastosowaniu Koszenila – czerwony barwnik naturalny,…