Naturalny antybiotyk, czyli miód, echinacea, acerola, czosnek, imbir

CZAS CZYTANIA: 2 minuty Naturalny antybiotyk, czy jest coś takiego? Czytając ulotki wielu leków, możemy się…

Czy jaja są świeże? Jak to sprawdzić w domu?

CZAS CZYTANIA: < 1 minuta Jak sprawdzić czy jaja są świeże, gdy nie posiadacie oryginalnego opakowania?…

Kiełbasa z dziczyzny czy z dziczyzną? Parówki z cielęciny czy z cielęciną?

CZAS CZYTANIA: < 1 minuta Kiełbasa z dziczyzny czy z dziczyzną, parówki z cielęciną czy z…

Czym są E dodatki?

CZAS CZYTANIA: < 1 minuta „Ile to chemii jest w tej żywności!!!”, można często usłyszeć od…

Imazalil – dlaczego jest stosowany na cytrusach?

CZAS CZYTANIA: 3 minuty Imazalil to środek chemiczny stosowany do ochrony cytrusów przed chorobami i szkodnikami.…

Mięso z kurczaka czy z indyka?

CZAS CZYTANIA: 2 minuty Które jest zdrowsze mięso z kurczaka czy indyka? Zarówno kurczak, jak i…

Pasternak czy pietruszka- jak rozróżnić?

CZAS CZYTANIA: 2 minuty Jeżeli zdarzyło ci się kupić pietruszkę, ale smakiem odbiegała od tego, co…

Masło, miks czy margaryna?

CZAS CZYTANIA: 2 minuty Masło jest wytwarzana poprzez ubijanie śmietany. Jako skoncentrowane źródło tłuszczu mlecznego składa…

Czy śledzie matiasy, które kupujemy w sklepie to podróbki?

CZAS CZYTANIA: 2 minuty Nie wszystkie matiasy oferowane w sklepach są prawdziwymi matiasami, ponieważ często są…

Znak Produkt Polski- kiedy można je umieszczać na produktach?

CZAS CZYTANIA: 2 minuty Znak “Produkt polski” to oznaczenie stosowane na opakowaniach produktów spożywczych lub rolnych,…