Listeria monocytogenes to rodzaj bakterii powszechnie występującej w środowisku (glebie, wodzie gruntowej i roślinach). Bakteria ta…
HALAL, co oznacza to sformułowanie?
Sformułowanie HALAL oznacza wszystko, co dozwolone z prawem islamskim. Określenie to stosowane jest również dla żywności…
ASPARTAM : 11 faktów, których jeszcze nie znasz
Aspartam jest niskokalorycznym słodzikiem, który dostarcza słodki smak do żywności i napojów bez znaczącego zwiększenia kalorii.…
Parówki: produkt najniższej jakości czy idealna przekąska?
Czy kupujecie parówki? Jesteście zwolennikami czy przeciwnikami tego produktu? Wielu naszych znajomych uważa parówki za coś…
Czy Oleju Kokosowy wpływa na Zdrowie: Analiza Dowodów Naukowych
Olej kokosowy jest często uważany za panaceum na wiele dolegliwości zdrowotnych. Niektóre twierdzenia mówią o jego…
Ananas: podstępnie trawi nasze ciało i powoduje pieczenie języka
Uwielbiasz świeżego ananasa i chciałbyś go jeść bez przerwy? Lecz niestety, nie jesteś w stanie ???…
Daktyle: nie tylko słodycz, ale i zdrowie
Daktyle to nie tylko smaczny i słodki owoc, ale także skarbnica witamin i minerałów. Obfitują w…
Arsen: czy wiesz, że znajduje się w ryżu?
Arsen jest metalem występującym naturalnie w glebie i w wodzie. Oraz w niewielkich ilościach w wielu…
SUPERFOOD: w czym są lepsze od innych produktów?
Termin „superfood” stał się coraz bardziej popularny w mediach i codziennym języku. Jest powszechnie stosowany jako…
Węglowodany w naszej diecie, czym właściwie są?
Węglowodany wywołują u nas wyobrażenie wszystkiego, czego powinniśmy unikać: makarony, ciastka, chleby. Te produkty mają złą…