Naturalny antybiotyk, czy jest coś takiego? Czytając ulotki wielu leków, możemy się spotkać z surowcami, które…
Czy jaja są świeże? Jak to sprawdzić w domu?
Jak sprawdzić czy jaja są świeże, gdy nie posiadacie oryginalnego opakowania? Oczywiście wystarczy popatrzeć tylko na…
Kiełbasa z dziczyzny czy z dziczyzną? Parówki z cielęciny czy z cielęciną?
Kiełbasa z dziczyzny czy z dziczyzną, parówki z cielęciną czy z cielęciny, pasztet z zająca czy…
Czym są E dodatki?
„Ile to chemii jest w tej żywności!!!”, można często usłyszeć od osób, które widzą oznaczenia „E”…
Imazalil – dlaczego jest stosowany na cytrusach?
Imazalil to środek chemiczny stosowany do ochrony cytrusów przed chorobami i szkodnikami. Warto jednak wiedzieć, że…
Mięso z kurczaka czy z indyka?
Które jest zdrowsze mięso z kurczaka czy indyka? Zarówno kurczak, jak i indyk dostarczają wysokiej jakości…
Pasternak a pietruszka – jak odróżnić te warzywa?
Pasternak a pietruszka – jak je odróżnić i nie dać się nabrać w sklepie? Pasternak a…
Masło, miks czy margaryna? Porównanie składu i właściwości
Masło, miks czy margaryna? Co warto wybrać? Wybór tłuszczu do smarowania może być zaskakująco skomplikowany. Masło,…
Czy wszystkie matiasy to prawdziwe matiasy? Jak je rozpoznać i czym się różnią?
Czy wszystkie matiasy to prawdziwe matiasy? Jak je rozpoznać i czym się różnią? Nie wszystkie matiasy…
Kod kreskowy- jaki ważne informacje ukrywa?
Kod kreskowy (kod paskowy) to kwadratowy lub prostokątny obraz składający się z szeregu równoległych jasnych i…