.

Naturalny antybiotyk, czyli miód, echinacea, acerola, czosnek, imbir

Naturalny antybiotyk, czy jest coś takiego? Czytając ulotki wielu leków, możemy się spotkać z surowcami, które…

Czy jaja są świeże? Jak to sprawdzić w domu?

Jak sprawdzić czy jaja są świeże, gdy nie posiadacie oryginalnego opakowania? Oczywiście wystarczy popatrzeć tylko na…

Kiełbasa z dziczyzny czy z dziczyzną? Parówki z cielęciny czy z cielęciną?

Kiełbasa z dziczyzny czy z dziczyzną, parówki z cielęciną czy z cielęciny, pasztet z zająca czy…

Czym są E dodatki?

„Ile to chemii jest w tej żywności!!!”, można często usłyszeć od osób, które widzą oznaczenia „E”…

Imazalil – dlaczego jest stosowany na cytrusach?

Imazalil to środek chemiczny stosowany do ochrony cytrusów przed chorobami i szkodnikami. Warto jednak wiedzieć, że…

Mięso z kurczaka czy z indyka?

Które jest zdrowsze mięso z kurczaka czy indyka? Zarówno kurczak, jak i indyk dostarczają wysokiej jakości…

Pasternak a pietruszka – jak odróżnić te warzywa?

Pasternak a pietruszka – jak je odróżnić i nie dać się nabrać w sklepie? Pasternak a…

Masło, miks czy margaryna? Porównanie składu i właściwości

Masło, miks czy margaryna? Co warto wybrać? Wybór tłuszczu do smarowania może być zaskakująco skomplikowany. Masło,…

Czy wszystkie matiasy to prawdziwe matiasy? Jak je rozpoznać i czym się różnią?

Czy wszystkie matiasy to prawdziwe matiasy? Jak je rozpoznać i czym się różnią? Nie wszystkie matiasy…

Kod kreskowy- jaki ważne informacje ukrywa?

Kod kreskowy (kod paskowy) to kwadratowy lub prostokątny obraz składający się z szeregu równoległych jasnych i…