Barwniki spożywcze, które z nich są szkodliwe?

Sztuczne barwniki spożywcze odpowiadają za kolory cukierków, napojów czy wypieków. Są nawet używane w marynatach, wędzonym…

Jogurt grecki a naturalny, czym właściwie się różnią?

Zarówno jogurt grecki, jak i naturalny, dają wiele korzyści zdrowotnych, ale możesz się zastanawiać, co je…

Czy żywność ekologiczna jest faktycznie lepsza? Co mówią badania?

W ciągu ostatnich lat popularność żywność ekologiczna stała się bardzo popularna. Podobno jest bezpieczniejsza, zdrowsza i…

Czy oliwa z oliwek się psuje i jak to stwierdzić?

Zastanawiasz się, czy oliwa z oliwek psuje się po pewnym czasie. Czy można po prostu trzymać…

Czy kawa rozpuszczalna jest zdrowsza od mielonej?

Kawa rozpuszczalna jest bardzo popularnym napojem. W niektórych krajach jej spożycie może stanowić ponad 50% całego…

Po co przechowywać jajka w lodówce? Musisz to wiedzieć!

Robiąc zakupy w sklepie widzisz jajka w lodówce i poza nią. Wtedy na pewno zadajesz sobie…

Kurczak z rożna jest zdrowy? Przeczytaj to…

Kurczak z rożna jest szybkim i łatwym posiłkiem, dostępnym w większości hipermarketów czy też wolnostojących stoiskach.…

Czy można mrozić szczypiorek?

Szczypiorek to niezwykle wszechstronne zioło, które jest również bardzo łatwe w uprawie, niezależnie od tego, czy…

Sok z aloesu zalety i wady

Sok z aloesu to lepki, gęsty płyn wytworzony z miąższu liścia. Powszechnie wiadomo, że leczy oparzenia słoneczne. Ale picie…

Multiwitaminy – Skuteczność i korzyści dla zdrowia

Multiwitaminy to najczęściej stosowane suplementy na świecie. Ich popularność gwałtownie wzrosła w ciągu ostatnich kilku dekad.…