Gelato (wymawia się dżelato) to włoski rodzaj lodów, który jest wytwarzany z chudszego mleka i ma…
Elektrolity, dlaczego są niezbędne i kiedy je przyjmować?
Elektrolity biorą udział w wielu istotnych procesach w twoim organizmie. Odgrywają rolę w przewodzeniu impulsów nerwowych,…
Czym jest marakuja i jak wykorzystać ją w kuchni
Marakuja to egzotyczny owoc, który coraz częściej pojawia się na naszych stołach. Ma ona nie tylko…
3 oznaki, że mięso mielone się zepsuło
Mięso mielone jest powszechnie używana w kuchni do przyrządzania hamburgerów, spaghetti bolognese, kotletów mielonych i wielu…
Czy miód pitny jest zdrowy, czy jednak nie?
Miód pitny to alkoholowy napój wytwarzany poprzez fermentację z brzeczki miodu. Czasami nazywany „napojem bogów”, jest…
Zamienniki nabiału dla osób z nietolerancją laktozy
Nabiał i produkty mleczne są nieodzowną częścią diety każdego z nas. Ale nie każdy może lub…
Czy można mrozić szparagi?
Czy można mrozić szparagi? Nic nie przebije smaku szparagów. Ale co zrobisz w przypadku, gdy kupiłeś…
Dlaczego warto stosować Żeń-Szeń? 7 potwierdzonych korzyści
Żeń-szeń był używany od wieków w tradycyjnej medycynie chińskiej. Tę wolno rosnącą, niską roślinę o mięsistych…
Sacharoza, glukoza i fruktoza: czym się różnią?
Jeśli próbujesz ograniczyć cukier, możesz się zastanawiać, czy jego rodzaj ma znaczenie. Sacharoza, glukoza i fruktoza…