.

Kazeina, jedno z najlepszych białek, jakie możesz spożyć

Kazeina jest wolno wchłanianym białkiem mlecznym, często przyjmowanym jako suplement. Powoli uwalnia aminokwasy, więc ludzie często…

Suszone owoce: zdrowa przekąska czy bomba kaloryczna?

Suszone owoce, jak nazwa sama wskazuje to owoce, z którym usunięto prawie całą zawartość wody poprzez proces…

Rumianek – 5 korzyści zdrowotnych jakie przynosi jego picie

Herbata rumiankowa to popularny napój, który ma wiele właściwości zdrowotnych. Rumianek to zioło pochodzące z przypominających…

Liście rabarbaru: Dlaczego są toksyczne i jak bezpiecznie jeść łodygi?

Liście rabarbaru: Dlaczego są toksyczne i jak bezpiecznie jeść łodygi? Liście rabarbaru nie są bezpieczne do…

Erytrytol – słodki jak cukier, ale bez kalorii?

Erytrytol jest naturalny, nie powoduje skutków ubocznych i smakuje prawie dokładnie jak cukier, ale bez kalorii.…

Jak kalarepa wpływa na Twoje zdrowie? Odkryj jej właściwości

Czy wiesz, co to za warzywo, które podbija kuchnie całego świata swoim unikalnym smakiem i właściwościami…

Gotowanie jajka na twardo – porady

Jajka na twardo to niedrogi i pyszny sposób na dodanie do diety wysokiej jakości białka oraz…

Sok z buraków- 11 udowodnionych właściwości leczniczych

Badania pokazują, sok z buraków, może korzystnie wpływać na twoje zdrowie. Ma wiele korzyści, od obniżenia…

Czy picie kawy na pusty żołądek szkodzi?

Kawa jest tak popularnym napojem, że w niektórych krajach jej spożycie ustępuje tylko wodzie. Wiele osób…

Czy środek Roundup (glifosat) jest niebezpieczny?

Roundup to jeden z najpopularniejszych środków chwastobójczych na świecie (jego główny składnik to glifosat). Jest używany…